Jadłospis 14-18.05

 

Dzień Tygodnia Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek
PONIEDZIAŁEK

14.05.2018

Tosty,ketchup,herbata[1,7] WARZYWO ZUPA:  Jarzynowa[9]

II DANIE: Spaghetti
bolognese [1]

 

Lody[3]
WTOREK

15.05.2018

Pieczywo,masło,kasza manna,
pasztet,ser,sałata,
ogórek,pomidor,herbata[1,7]
OWOC Zupa: Krupnik
II Danie: Gulasz
wieprzowy[1],
ziemniaki,
surówka: szwedzka
Ciastka na patyku,sok[1,3,7]
ŚRODA

16.05.2018

Bułeczki maślane,miód,dżem,
szklanka mleka[1,7]
Warzywo Zupa: Buraczkowa

II Danie: Pizza[1,7

Sok z owoców,biszkopty[1,3,7]
CZWARTEK

17.05.2018

 

Pieczywo,masło,pasta jajeczna,wędlina,ser,
papryka,ogórek,herbata[1,7]
OWOC ZUPA:  Rosołek z kluseczkami[9]

II DANIE:  Nuggetsy,ziemniaki,
surówka: z kapusty pekińskiej[1,3]

Muffinki,sok[1,3,7]
PIĄTEK

18.05.2018

Pieczywo,,masło,płatki
na mleku,pasta rybna,ser,pomidor,
ogórek,herbata[1,7]
WARZYWO ZUPA:  Koperkowa z ryżem

II DANIE:  Zapiekanka
makaronowa z mięsem i warzywami[1]

Galaretka

substancje powodujące alergie (Rozp. UE 1169/11): Zboża zawierające gluten (1); Skorupiaki i produkty pochodne (2); Jaja i produkty pochodne (3); Ryby i produkty pochodne (4); Orzeszki ziemne (5); Soja i produkty pochodne (6); Mleko i produkty pochodne (7); Orzechy (8); Seler i produkty pochodne (9); Gorczyca i produkty pochodne (10); Nasiona sezamu i produkty pochodne (11); Dwutlenek siarki i siarczyny (12); Łubin i produkty pochodne (13); Mięczaki i produkty pochodne (14)