Jadłospis 16-20.04

 

Dzień Tygodnia Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek
PONIEDZIAŁEK

16.04.2018

Płatki  na mleku, wędlina ser,

ogórek, herbata[1,3]

WARZYWO ZUPA:  Rosół[9]

 II DANIE:  Mielone,

ziemniaki, colesław [3,1]

 

Sok z owoców,ciasteczka[1,3]
WTOREK

17.04.2018

Tosty, ketchup, herbata [1] OWOC Zupa: Gyrosowa
II Danie: Leniwe na słodko[1,3]
Bułeczka drożdżowa,

szklanka mleka[1,7]

ŚRODA

18.04.2018

Bułka,masło,szczypior,ogórek,Inka,

Jajecznica,serek topiony,ser,[1,3,7]

Warzywo Zupa:  Buraczkowa

II Danie: Pizza [1,3]

Gofry,sok[1,3,7]
CZWARTEK

19.04.2018

Kluseczki  na mleku, wędlina,

pierś pieczona, pieczywo, papryka,pomidor,herbata[1,3,7]

OWOC ZUPA:  Cebulowa

II Danie: Sznycel drobiowy[1,3]

Ciepłe lody
PIĄTEK

20.04.2018

Pieczywo,masło,pasta jajeczna, ser,ogórek,papryka,kakao[1,7] WARZYWO ZUPA: Jarzynowa[9]

II DANIE:  Racuchy z jabłkiem

Jogurt, biszkopty[7]

substancje powodujące alergie (Rozp. UE 1169/11): Zboża zawierające gluten (1); Skorupiaki i produkty pochodne (2); Jaja i produkty pochodne (3); Ryby i produkty pochodne (4); Orzeszki ziemne (5); Soja i produkty pochodne (6); Mleko i produkty pochodne (7); Orzechy (8); Seler i produkty pochodne (9); Gorczyca i produkty pochodne (10); Nasiona sezamu i produkty pochodne (11); Dwutlenek siarki i siarczyny (12); Łubin i produkty pochodne (13); Mięczaki i produkty pochodne (14)